MediaTek is mogelijk de eerste chipfabrikant die eind dit jaar of begin 2022 een 4nm-chipset op de markt brengt.

Apr 20, 2021 @Abdo_Alwardi Nachrichten 8321 Ansichten

MediaTek is mogelijk de eerste chipfabrikant die eind dit jaar of begin 2022 een 4nm-chipset op de markt brengt.

Volgens een Chinese bron zal MediaTek de eerste zijn die 4nm 5G-chipsets zal lanceren. De productie zou eind dit jaar of begin 2022 starten.


De voortgang van de massaproductie van de 4nm MediaTek-chip zal naar verwachting vergelijkbaar zijn met die van Apple, en het heeft al bestellingen binnengehaald van grote fabrikanten zoals OPPO, Vivo en Xiaomi.


4nm-processchips zullen betere prestaties en een lager energieverbruik behalen. Als het nieuws klopt, zal MediaTek het nummer één verhuizersvoordeel vormen in de high-end markt en een goede basis leggen voor een gestage stijging in de high-end markt.


Volgens dezelfde bron zal MediaTeks nieuwe vlaggenschip 5G-chip die gebruikmaakt van 4nm-verwerkingstechnologie meer dan $ 80 kosten, wat ruim boven de huidige gemiddelde eenheidsprijs van $ 30 tot $ 35 ligt. Deze hoge eenheidsprijs betekent dat alleen toonaangevende mobiele telefoons kunnen dragen deze chip. Dus voor MediaTek en mobiele fabrikanten is het erg belangrijk hoe ze de inherente indruk van geavanceerde MediaTek-chips in de hoofden van consumenten uit het verleden kunnen laten vallen en hun merkimago kunnen verbeteren.


Source


Bewerten Sie diesen Artikel:

Teile diesen Artikel:

Hinterlasse einen Kommentar:Zum Thema passende Artikel

free website hit counter